AĞRI / TAŞLIÇAY - Aşağı Dumanlı Ortaokulu

Aşağı Dumanlı Ortaokulu

AŞAĞIDUMANLI KÖYÜ AŞAĞI DUMANLI KÜME EVLERİ NO 245 TAŞLIÇAY / AĞRI
Vizyon
Çalışanların görevlerini iyi yapmanın huzurunu duyduğu, hizmeti alan öğrenciler ve toplumsal çevrenin saygınlığını kazanmış, çalışma ortamı , öğrenci başarı ve davranışları ile çevresinde örnek teşkil eden bir okul olmak.
Misyon
Öğrencilerimize ; A)KİŞİSEL AÇIDAN : 1.İlgi ve kabiliyetleri yönünde yetiştirerek, gelecek hayat ve üst öğrenime hazırlamak. 2.Türkçeyi doğru kullanma, tüm ders ve programlarda belirlenen hedefler doğrultusunda temel bilgi ve beceriler kazandırmak. 3.Tüm öğrencilerin öğrenmesini sağlamak, eğitimin bir ihtiyaç olduğuna inanan ve kendini geliştirme isteği duyan , doğru düşünebilen ,bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak. B) TOPLUMSAL AÇIDAN : 1. Atatürk ilke ve inkılaplarına , T.C. Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak, hak ve sorumluluklarını bilen , milli,toplumsal değerlere sahip , ülkesini, milletini,bayrağını seven yurttaş olma bilinci kazandırmak C) İNSAN İLİŞKİLERİ BAKIMINDAN : 1.Başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen , işbirliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, iyi,mutlu, ve hoşgörü sahibi insanlar olarak yetiştirmektir.
KALORİFERLİ
Ulaşım
Köyümüz Taşlıçay´ın güneyinde yer alır. Köyün doğusunda Yardımcılar Köyü, batısında Çökelge Köyü, kuzeyinde Taşlıçay İlçesi, güneyinde Yukarı Düzmeydan Köyü vardır.
Okulumuza öğretmenlerimizi getirip götüren servis imkanı vardır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz 2017 yılında yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır. 1 bina,kömürlük ve 5 tuvaletten oluşmaktadır. Okulumuzda 6 derslik,öğretmenler odası,bilgisayar sınıfı ve idari işler odası bulunmaktadır. Okulumuzda kocaman bahçe ve basketbol sahası da vardır. Binalarımızın bakım ve onarımı; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün verdiği malzeme ile yapılmaktadır.
İlçeye :7 km İle : 38 km